Profi postmixy do každého provozu

23. září 2013 v 14:06
S blížícím se létem se zvyšuje také potřeba řešit, respektivedodržovat pitný režim. Pokud v provozu řešíte zajištění přísunu čerstvých, chutných a osvěžujících nealko nápojů a současně nedisponujete velkými prostory pro skladování, jsou praktickým řešením právě postmixy, přístroje ideální pro střední a větší provozy jako jsou restaurace nebo bary, ale i menzy, školy nebo jídelny obecně.

Desítky chutí

Postmix funguje na principu míchání čerstvé sody s koncentrovaným sirupem, ke kterému dochází až v závěrečné fázi přípravy nápoje. Díky tomu je zajištěn nejen vysoký stupeň hygieny, ale také vždy absolutní čerstvost připraveného nápoje.
Sirupy použitelné v postmixech se hodí k přípravě ledových čajů a především ovocných a jinýchlimonád mnoha příchutí, jako například oblíbený pomeranč, cola, tonic a mnoho dalších. Sirupy je možné zakoupit ve dvou variantách - v desetilitrových kanystrech nebo dvacetilitrových Bag in Boxech. Bag in box, jak název napovídá, obsahuje aseptický vak z vícevrstvého materiálu, který chrání sirup před poškozením a světlem. Navíc je vyroben z recyklovaného materiálu, takže nezatěžuje životní prostředí a dobře se skladuje.

Ten správný postmix

Postmixy můžeme rozdělit na stolní a podstolní, které je možné zabudovat do linky, nebo skříňky pod barem. Častější je však rozdělovat přístroje podle použité technologie chlazení.
  • Postmixy s vodním chlazením fungují na principu ochlazování trubiček vedoucích nápoj za využití studené vody. Díky nutnosti přísunu vody jsou tyto přístroje vhodné pro provozy s neměnným umístěním přístroje.
  • Postmixy se suchým chlazením využívají k ochlazení nápoje hliníkový tepelný výměník, který dále ochlazuje trubičky vedoucí nápoj. Obrovskou výhodou tohoto způsobu chlazení je jehorychlost a mobilita.

Výhody v kostce

Postmixy jsou ideálními přístroji z hlediska údržby a obecného šetření času. Prakticky je není potřeba speciálně ošetřovat nebo čistit a na rozdíl od použití klasických limonád v lahvi není potřeba s nimi nijak manipulovat. Mají také podstatně menší nároky na skladovací prostor, než jaký by vám zabrali přepravky s lahvemi několika druhů a příchutí limonád. Navíc disponují velmi vysokou finanční návratností a nízkými náklady na sodu i ochucující sirupy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama