Ledová tříšť s příchutí alkoholu

13. srpna 2013 v 11:12
Přemýšlíte, čím ještě ozvláštnit sezónní nabídku ledových nápojů pro horké letní večery? Zkuste vsadit na oblíbené ledové tříštěkombinované s dalšími ingrediencemi a kvalitním alkoholem. Koktejly, které takto stvoříte, zaručeně osvěží, vypadají krásně a chutnají přímo báječně.

Pláže karibiku ve sklenici

Oblíbená, smetanová a s chutí tropů, taková je Piňa Colada. Do poloviny vysoké goblet sklenice natočte čistou ledovou tříšť a dejte vychladit do mrazící skříně. V mixéru smíchejte plnou hrst ledové tříště, 30ml bílého rumu, 20ml kokosového sirupu, stejné množství smetany a 100mlananasového džusu a vše mixujte tak dlouho, dokud se tříšť úplně nerozmíchá - ale musí zůstat stále našlehaná a hustá. Takto připravený koktejl nalijte do vychlazené sklenice, dozdobte plátkem ananasu, koktejlovou třešní a servírujte na ubrousku.

Screaming Orgasm

Koktejl s takto kontroverzním jménem jistě přiláká pozornost vašich hostů. Tři dávky alkoholu a jinak pouze ledová tříšť, dělají z tohoto drinku ideální koktejl na horké víkendové večery.Příprava je velmi jednoduchá - vychlazenou koktejlovou sklenici naplňte ledovou tříští přibližně do poloviny a přidejte ingredience v tomto pořadí: 30ml vodky, 30ml Bailey's Irish Cream a 20ml Kahuly. Jemně zamíchejte barovou lžící a servírujte.

Klasika velikosti XXL

Klasiku, jakou je Mojito možná není třeba představovat. Vždy je ale dobré si připomenout, jak tento koktejl správně připravovat a případně ozvláštnit - třeba maxi koktejlem pro 6 osob. Velké Mojito je ideální volbou pro párty s přáteli. Během jeho konzumace si užijí spoustu legrace, díky super dlouhým brčkům a vy nebudete muset připravovat každý malý drink zvlášť.
Do originálního kyblíku Havana Club nebo do plastového kyblíku na chlazení šampaňského nakrájejte 6 omytých limetek i s kůrou a pečlivě vymačkejte, aby pustily co nejvíc šťávy. Asi v polovině drcení limet přidejte zhruba 8 lžic třtinového cukru a pokračujte ve vymačkávání, aby se obě chuti důkladně promíchaly. Natrhejte a mezi prsty promněte lístky máty, aby se uvolnila jejich vůně a přidejte je do sklenice.
Do připravené směsi natočte ledovou tříšť, aby dosahovala do více než poloviny sklenice a přilijte 360ml bílého rumu a perlivé vody. Vše důkladně promíchejte dolijte sodou a ledovou tříští a servírujte doplněné několika dlouhými a barevnými brčky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama